2011. február 3., csütörtök

Bőrszárazság foltokban és egyebek...

Mióta Mili haladás céljából is fordul a hátáról a hasára, jobbra – balra azóta látszik a kis könyökén,hogy igénybe veszi a bőrét ez a fajta haladási mód. Magyarul, mivel rátámaszkodik miközben hason fekszik vagy kúszik,így a könyökén a bőre sínyli ezt meg,és kiszáradt. Mikor már észrevettük, hogy nem csak a két könyökén száraz a bőr egy foltban, hanem a derekán is végig, ahol a pelus körbe fogja, és ahol a pelenka a kis húsos combját érinti. Hát, először nem csináltam belőle nagy gondot, még több babaolajat kentem a kényes bőr felületre, de nem múltak el a foltok. Egy kicsit már aggasztott (ez nagyképű volt, mert már ekcémásnak láttam a gyereket, és teljesen kiborultam, hogy ez az én hibám, nem ápolom megfelelően Mili bőrét…), így hétfőn felhívtam a védőnőt, hogy kérnék a gyerek bőrére valamit, vázoltam a helyzetet, és mondta, hogy kijön, ő is megnézi. Nem szerettem volna feltétlen orvoshoz cipelni Milit, persze ha azt mondja a védőnő, hogy nagy a baj, akkor irány az orvos, de ameddig egy recepttel megoldható, addig nem viszem a rendelőbe Milit. Nagyon félek, hogy elkap valamit, főleg ettől a H1N1-től félek, de más típusú megfázás sem jönne jól! Nem is tudtunk volna dokihoz menni, mint utólag kiderült, mivel nem rendel, mert beteg, de a védőnő megoldotta, és hozott receptet. Hála Istennek, csak bőrszárazság, de ha időben nem kezeltük volna, akkor ekcéma is kialakulhatott volna, de Mi kezeltük :D! Amin megdöbbentem, hogy a drága Johnson’s termékeket - amiből van egy pár itthon - nem használhatom, mert csak rosszat teszek vele Mili bőrének… Kicsit kiakasztó, hogy az ember a legjobbat akarja a gyerekének, és az ellenkezőjét teszi. Jó, nem akkora dráma! :D Mivel Milinek hófehérbőre van,így érzékenyebb is az átlagnál,és csak a gyógyszertári fürdetőt és bőrszárazság elleni krémet (Cremor Aquosus) kenhetem a bőrére. De nyáron már használhatjuk a Johnson’s termékeket, akkor már állítólag nem lesz gond. Azt mondta a védőnő, hogy tipikus ez a bőrszárazság télen a babáknál, úgyhogy megnyugodtam,és nem képzelek bele többet,mint ami valójában! :D

3 megjegyzés:

  1. De jó, hogy ezt írtad!!! Több embertől hallottam már, h ezek a méreg drága cuccosok nem a legjobbak, hanem inkább a patikai, de anyu is azt mondta, h csak azért mondják, mert nincs pénzük a másikra... úgy fest nem.. :) mielőbbi jobbulást a kis tündérkének :)

    VálaszTörlés
  2. Én is jobbulást kívánok!
    De egyébként ez sokszor igaz, hogy az egyszerűbb, olcsóbb jobb! A többiben már annyi minden egyéb van, no meg a reklám költség amit mi fizetünk meg!

    Puszikák

    VálaszTörlés
  3. Zsani!
    Köszönöm,már jobban vagyunk! Hát én azt hittem,hogy a Johnson's csak jó lehet,mivel én is használom őket,és gyerek koromban anyukám is azt használta nálam,de ilyen kis korban ezek szerint még nem érdemes... Hát,ezt is megtanultuk!

    Niki!
    Köszönöm,már szinte nem is látszik Mili bőrén semmi! Itt az idővel volt a gond,igaz,hogy 3 hónapos kórtól alkalmazható,de azt mondta a doki is,hogy inkább 2-3 éves kórtól! Hát ez van,a lényeg,hogy már nagyon szép Mili bőre! :D

    Cupp-cupp!

    VálaszTörlés